Gradnja kuće ključ u ruke-www.robur.hr|2017

Ulica Tina Ujevića 5
Zagreb

01/8897-860
info@robur.hr

AKCIJA

Gradnja kuće ključ u ruke

Ugovor “ključ u ruke” je često zastupljen u praksi. Ugovor ključ u ruke zahtijeva veliko građevinsko znanje jer nakon potpisa ugovora više nisu moguće izmjene. Ugovorom "ključ u ruke" izvođač se obavezuje izgraditi građevinu za fiksnu cijenu te je isključen utjecaj viškova i manjkova radova na ugovorenu cijenu izvedbe.


Ključ u ruke podrazumjeva izvođenje svih radova tj. kompletan objekt za useljenje bez namještaja.
Tu spadaju svi zemljani radovi, temellji, AB zidovi i ploče, noseći zidovi, izrada krovišta, limarija, izrada pregradnih zidova i fasaderski radovi, ugradnja vanjske stolarije, žbukanje unutarnjh zidova, ugradnja vrata u prostorijama, sve instalacije struje, vode, plina, ugradnja parketa i keramičkih pločica, opremanje kupaonice i wc te uređenje okoliša.

Do problema dolazi kada investitor nakon što potpiše ugovor mijenja osnove projekta što mijenja ugovor i dolazi do toga da se izvođač radova nalazi u nezgodnoj situaciji. Svakako da to investitor ne bi smio raditi i zato se preporuča da, ako se već želi primijeniti ovakav ugovor, da se dogovori ugovaranje do određene faze radova. Takva faza mora biti projektom definirana ili određena ugovorom. Tek nakon plaćanja izvršene faze može se početi na ugovaranje iduće faze.